playing 5x5x5

"5x5x5" is a kinetic light- and sound installation. It was played by Arthur Ivens, Ferenc Teglas and Robert Pravda.

playing 5x5x5

Data F***: playing 5x5x5

5x5x5 is a three dimensional matrix of ordinary household bulbs with attached speakers, powered by 220 Volts. Movement and intensity of light and sound in the limited universe of the object are the input parameters for the controlling algorithm of the installation.

Controlling electronica designed and developed by Jo Scherpenisse and Lex v.d. Broek (Institute of Sonology).
5x5x5 is a project by are Arthur Ivens (video), Ferenc Teglas (sound processing) and Robert Pravda (light bulbs and 220 Volt sounds).

 

Nederlands / Dutch text

5x5x5 is een kinetisch licht- en geluidsobject, waarvan de lichtbronnen gewone gloeilampjes (25W, 220V) zijn -- de gangbare verlichting in elk huishouden. Deze lichtbronnen worden geplaatst in een driedimensionale matrix met vijf posities in elke richting. Elke gloeilamp kan worden gezien als een cel van dit "elektronische organisme".
Elke lichtbron in de installatie heeft zijn eigen speaker. Elke speaker is in serie verbonden met zijn eigen gloeilampje en dimmer. Het geluid vanuit elke speaker is in feite het geluid die de gebruikte elektriciteit produceert. De variaties van de lichtintensiteit zijn het resultaat van de variaties van het geluid.

Het elektronisch bedieningspaneel is ontworpen door Jo Scherpenisse en Lex van der Broek (Sonologie-instituut).
5x5x5 is een project van Arthur Ivens (video), Ferenc Teglas (geluid) en Robert Pravda (gloeilampen en 220 Volt-geluiden).

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in