35
years
v2_
 

lfoundation

lfoundation is Peter Luining (NL).

lfoundation

web screenshot

Peter Luining (lfoundation) behoort tot een kleine groep onafhankelijke visueel ingestelde internet-pioniers die technische kennis combineren met een experimentele instelling. Sinds 5 jaar maakt hij autonoom werk voor het net.
Naast diverse internationale web-projecten in o.a. Japan en de V.S. waaronder het spraakmakende hell.com (tegenwoordig no-such.com), is zijn werk oa te zien geweest op de Absolut L.A. Bienale, Transmediale Berlijn, IDAF Seoul, Impakt 2000 Utrecht en Vier de Kunstvlaai Amsterdam. Tot autonome bijdragen aan websites behoren o.a. werk voor bornmagazine.com en een lifesaver voor vpro.nl.
Tegenwoordig richt hij zich voor het belangrijkste gedeelte op het maken van werken waarbij "de toeschouwer" de mogelijkheid heeft unieke beeld en geluid composities te maken. Dit alles natuurlijk wel binnen een door hem gedefineerde beeld en- geluidstaal taal, die bestaat uit simpele geometrische vormen en vaak basale geluiden. Werk en experimenten van zijn hand te zien op zijn regelmatig veranderende site.

http://www.lfoundation.org/

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in