35
years
v2_
 

The Trees are Walking Towards the Birth of a Triple-Dripping Fetus

"The Trees are Walking Towards the Birth of a Triple-Dripping Fetus," an installation-performance by Chico MacMurtrie, performed at the San Francisco Festival.

The Trees are Walking Towards the Birth of a Triple-Dripping Fetus

The Trees are Walking..; photo: Jan Sprij

The Trees are Walking Towards the Birth of a Triple-Dripping Fetus is an interactive robotic sculpture by Chico MacMurtrie consisting of five computerized robots.

 

Nederlands / Dutch text

In de ruimte staan een aantal robots opgesteld gesitueerd tussen kronkelige bomen en een groot opgeblazen hoofd. Het hooft staat voor de wereld als een licham dat teveel consumeert. Op de schermen in de ogen worden films vertoond met een cyclische opbouw. Deze eindigen waar ze begonnen als een reis terug in de tijd, als voorbode voor de weg terug naar af die de moderne maatschappij heeft ingeslagen. De wandelende bomen werden geïnspireerd op het regenwoud. Ze werken op lucht, zijn schaduwen van wat ze ooit waren en willen weg. De luchtdruk veroorzaakt een geluid dat iets weg heeft van een ceremoniëlle zang. Een van de robots werpt voortdurend met stenen. Dit beeld werd geïnspireerd door een krantefoto van een oude vrouw die met gegroefde hand een steen naar de Israëlische militie wierp. De robot van Chico MacMurtrie gooit onhandig stenen naar het gigantische hoofd in het midden alsof hij de massa's die de bronnen van de wereld opgebruiken wil vernietigen.

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in