35
years
v2_
 

Game/Jan in Rotterdamse Schouwburg

Theaterstuk "Game/Jan, een Coldcase" 12 en 13 februari 2010 in de Rotterdamse Schouwburg.

Theatermaker Carla Mulder en V2_ hebben in het voorbereidende traject van de voorstelling Game/Jan, een Coldcase onderzoek gedaan naar het gebruik van 3D-projecties in het theater.

Het resultaat is op 12 en 13 februari in de Rotterdamse Schouwburg te zien. De voorstelling gaat over een cold case in de familie van de maakster. Haar oom werd op 12 november 1938 onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen in zijn appartement in de mondaine badplaats Menton, Zuid Frankrijk. De dag ervoor verkeerde deze twintigjarige jongeman nog in blakende gezondheid. Wat is er gebeurd op de avond voor zijn dood? De voorstelling is een reconstructie van wat er mogelijk gebeurd is, de ontrafeling van een familiegeheim met gebruikmaking van moderne technieken.

... een bijzondere vorm van theater: een kruising tussen een docudrama en een aflevering van Crime Scene Investigation ... (HD)

Game/Jan is na Stills en Meisje Loos het derde deel van de spannende Trilogie van het Verleden van theatermaker Carla Mulder. In 2002 ontdekte zij op de zolder van haar ouderlijk huis een mysterieus fotoarchief. Het bevat 2000 stereoscopische (3D-) foto’s, gemaakt door haar grootvader tijdens zijn turbulente leven rond 1900. Naast de foto’s vindt Mulder een volledig dossier van een onopgeloste zaak: de dood van haar oom Jan. 

www.lange-poten.nl

Game/Jan, een Coldcase is op vr 12 & za 13 februari 2010, 20.30 uur te zien in de Rotterdamse Schouwburg

reserveren: 010-4118118

Trailer: http://www.going.nu/GameJan.mov

 

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in