35
years
v2_
 

Lancering Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur

Op 17 december 2020 wordt het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur officieel gelanceerd met een online programma. V2_ was betrokken bij de oprichting van dit netwerk en is één van de 'leden' ervan.

Ontwerp is overal om ons heen. Ontwerpers en spelers in de digitale cultuur hebben een grote bijdrage geleverd aan ervaringen van schoonheid, gemak, kritiek, welzijn en eveneens aan het signaleren en oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Daarom is het, in deze snel veranderende tijd, essentieel om zowel terug- als vooruit te kunnen kijken naar wat er eerder al is bedacht, bekritiseerd en ontworpen.

Het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur is het samenwerkingsverband gericht op Nederlands ontwerperfgoed. Het netwerk maakt de relatie tussen ontwerp en maatschappelijke vernieuwing zichtbaar en wil hiermee aantonen dat de archivering en ontwikkeling van design en digitale cultuur erfgoed van wezenlijk belang is voor de samenleving.

Programma

Dit online programma op 17 december 2020 markeert de officiële lancering van het netwerk. Samen met verschillende gasten bespreekt host Samantha Coleridge waarom het belangrijk is dat juist nu het netwerk van start gaat. Annet Dekker, docent/onderzoeker Media Studies aan de Universiteit van Amsterdam, licht samen met programmamanager Brigitte Jansen toe wat de ambities en activiteiten van het netwerk zijn en geven een kijkje in wat er de komende vier jaar op de planning staat. Ontwerper Richard Niessen sluit aan bij het gesprek en bekijkt de archieven vanuit het perspectief van een ontwerper.

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in