35
years
v2_
 

V2_ partner in 'De Vuurlinie'

'De Vuurlinie' is a project in which eight young art critics are joined with eight renowned writers and eight cultural institutes to collaboratively develop an art critique for today and the future. V2_ is the partner for the field of new media.

The eight young critics will write for the blog 'De Vuurlinie'. The project is an initiative of the Domein voor Kunstkritiek – initially all the texts will be in Dutch.

 

[Dutch text about 'De Vuurlinie']

Acht jonge kunstcritici bundelen hun krachten met die van acht vooraanstaande publicisten en acht toonaangevende culturele instellingen. Samengebracht door De Gids en Domein voor Kunstkritiek scherpen zij hun visie op de kunst van vandaag en de samenleving van morgen; in masterclasses veredelen zij hun schrijfkunst; in De Gids en andere media publiceren zij hun essays, en op de locatie van culturele instellingen debatteren zij met hun lezers en publiek.

Het Domein voor de Kunstkritiek verzorgt al jarenlang masterclasses, literair tijdschrift De Gids maakt zich sinds 1837 sterk voor het essay en hecht speciaal belang aan een interdisciplinaire kijk op de wereld. Mede dankzij de steun van het Lira Fonds, het Nederlands Letteren Fonds, het Mondriaan Fonds, het Filmfonds, het Fonds Podiumkunsten en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie staat De vuurlinie garant voor een dynamisch en uitzonderlijk kunst kritisch programma.

De vuurlinie – kunstkritiek nu is te volgen op devuurlinie.nl.

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in