35
years
v2_
 

Masterclass schrijven over kunst en technologie inschrijving NU geopend - tot 13 maart 2012

Virtueel Platform organiseert dit jaar voor de derde keer samen met het Domein voor Kunstkritiek een masterclass schrijven over digitale cultuur, onder leiding van Ine Poppe (NRC) en Sonja van der Valk (Domein). Dit jaar ligt de focus op het schrijven van journalistieke stukken over kunstfestival DEAF.

Het Domein voor de Kunstkritiek en Virtueel Platform zijn op zoek naar vijf cultuurjournalisten en vijf wetenschappers voor een nieuwe Masterclass schrijven over kunst en technologie. Onderwerp voor het eerste blok is het DEAF festival in Rotterdam.

DEAF

Dutch Electronic Art Festival (16 – 20 mei 2012) is een 4-daags internationaal festival over kunst en technologie. Het programma bestaat uit performances, lezingen en een tentoonstelling in het voormalig postkantoor in Rotterdam. Tijdens het festival richten we daar een perskantoor in.
 

Masterclass "Blogging the future of technology & art"

Veel kunstenaars werken samen met wetenschappers, en onderzoeken technologie-gerelateerde ontwikkelingen in de maatschappij. Vandaar dat we dit jaar cultuurjournalisten en wetenschappers met interesse voor journalistiek aan elkaar willen koppelen. In  de masterclass besteden we aandacht  aan vragen als: Hoe schrijf je voor een breed publiek over kunst en technologie? Hoe kun je kunstenaars effectief interviewen? Hoe kun je transmediaal publiceren? 

"Blogging the future of technology & art" bestaat uit 4 bijeenkomsten (vanaf 12 april) in Amsterdam en Rotterdam en een werkperiode in het DEAF perskantoor op 17, 18 en 19 mei. Tijdens het festival werken de deelnemers samen met filmmakers van de Willem de Kooning Academie.

Online publiceren

De resultaten van de masterclass worden (met jouw toestemming) online gepubliceerd op het festivalblog en de Virtueel Platform website. Virtueel Platform nodigt regelmatig oud- deelnemers van de Masterclass uit voor het (betaald) schrijven van artikelen.

Voor wie, kosten en inschrijven

Professionele cultuur- en wetenschapsjournalisten worden uitgenodigd deel te nemen aan deze masterclass. Er vindt een selectie plaats door het Virtueel Platform en het Domein voor Kunstkritiek.

Kosten 125 euro (excl. BTW) - inclusief lezing, symposium, tentoonstelling, twee maaltijden en een passe-partout voor alle activiteiten binnen het festival.

Stuur je motivatie  van maximaal 500 woorden en een CV naar Michel Langendijk. De sluitingsdatum is 13 maart 2012. Stuur s.v.p. ook (links naar) twee door jou geschreven artikelen mee.

Programma "Blogging the future of technology & art"

12 april 17.30 – 22.00 uur. AMSTERDAM. Start Masterclass bij Virtueel Platform (Damrak), met een kennismaking, gezamenlijke maaltijd, uitleg cursus en blog, een korte  lezing over DEAF en de eerste schrijf- en research opdrachten (worden besproken op 10 mei).

18 april 14.00 – 17.00 uur. ROTTERDAM - lezing Arjen Mulder The Power of Things in de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Kennismaking filmmakers van afdeling Audio Visueel.

10 mei - 18.30 – 22.00 uur. AMSTERDAM gezamenlijke maaltijd in Amsterdam bij Virtueel Platform + bespreken eerste schrijf en researchopdrachten - tips & voorbeelden

16 mei - 09.00 – 17.00 uur. AMSTERDAM. Symposium Vital Beauty in De Balie georganiseerd door DEAF  en V2_. Bespreken input voor artikelen en interviews

17 mei - 11.00 – 13.00 uur. ROTTERDAM, Redactievergadering - bezoek tentoonstelling

18, 19 mei ROTTERDAM - werkperiode, ons eigen perskantoor in het postkantoor: werken aan inhoud festivalblog, bespreken en redigeren stukken, publiceren.

- datum en plaats nog te bepalen: EVALUATIE 

http://deaf.nl/

http://virtueelplatform.nl/

http://domeinvoorkunstkritiek.nl

 

“Blogging the future of technology & art" is het eerste deel van een reeks masterclasses voor cultuurjournalisten en wetenschappers samen, georganiseerd door het Domein voor Kunstkritiek. Blok 1:  DEAF i.s.m. Virtueel Platform. Hosts voor Blok 2 zijn het Van Abbe Museum en de Satellietgroep ( Den Haag/Scheveningen). Blok 3 is in samenwerking met het Community Arts Lab XL en o.a het Dagblad van het Noorden.  Ben je geïnteresseerd in de andere blokken, laat het weten in je motivatie voor Blok 1. 

 

Informatie over Blok 2 en 3 is te vinden op www.domeinvoorkunstkritiek.nl

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in