35
years
v2_
 

De Derde Dinsdag May 2014

May 2014 edition of the cultural talk show about interesting events in Rotterdam.

20
 
May 2014
 
18:00 to 20:30
location: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam

Want to know what you should not miss next month? The cultural talk show The Third Tuesday / De Derde Dinsdag provides a high speed update with short interviews, performances, film previews, theater and live music. In March 2014 the special guest is Maarten van Veen, director of The Doelen Ensemble. With previews of DEAF, Operadagen, Samurai at RO Theater, the forthcoming exhibition Social Image at Showroom MAMA, and work by writers of the SKVR writerschool.

Entrance: € 3,-

The Third Tuesday is an initiative of Art Block (Showroom MAMA, TENT, CBK Rotterdam, V2_, Witte de With and WORM), Ro Theater, The New Institute, Productiehuis Rotterdam / Rotterdamse Schouwburg, Dansateliers en de Doelen.

 

Dutch

Weten wat je niet mag missen komende maand? Culturele talkshow De Derde Dinsdag geeft in anderhalf uur een highspeed update met korte interviews, performances, filmpreviews, theaterscènes en live muziek. Cultuur met een grote K!

Op dinsdag 20 mei is De Derde Dinsdag te gast bij Het Nieuwe Instituut. Elke editie is er één speciale gast. Maak samen met presentator Anna Visser kennis met Maarten van Veen, algemeen directeur van De Doelen Ensemble. Wat doet hij, waarom Rotterdam, wat is leuk aan Rotterdam, wat niet en wat kan er beter? Met een meegebracht voorwerp vertelt hij een persoonlijk verhaal. Verder kijken we weer vooruit op kunst en cultuur in onze stad de komende maand.

We zijn niet zomaar bij Het Nieuwe Instituut op 20 mei, de dag erna gaat het Dutch Electronic Arts Festival (DEAF) van start! Op de vooravond van DEAF de laatste nieuwtjes en natuurlijk de highlights van het festival.

Verder een preview van de tentoonstelling Social Image. Tot en met juni 2014 werken kunstenaars aan hun eigen werken of projecten in relatie tot het onderwerp Social Image.

De Derde Dinsdag valt precies tijdens de Operadagen (17 t/m 25 mei) en daarom een stukje opera. Luister naar een voordracht van de toptalenten van de Schrijversschool van Vers #2. In oktober 2013 is Vers #2 begonnen. Uit een groot aantal enthousiaste en talentvolle auditanten zijn de acht meest opvallende schrijvers gekozen.

Een preview van de lunchvoorstelling Samurai met Jack Wouterse en Yahja Gaier. Samurai is een absurde voorstelling over prestatiedrang en wekkers die niet afgaan. Een korte prikkelende voorstelling over conformisme en keuzestress, met Jack Wouterse en Yahya Gaier

Kijk voor het volledige programma op www.dederdedinsdag.org.

De Derde Dinsdag is een initiatief van Kunstblock (Showroom MAMA, TENT, CBK Rotterdam, V2, Witte de With en WORM), Ro Theater, Het Nieuwe Instituut, Productiehuis Rotterdam / Rotterdamse Schouwburg, Dansateliers en de Doelen. Deze reizende liveshow is elke derde dinsdag van de maand te gast op een andere culturele plek in de stad. 

Aanvang 20.00 uur (inloop va 19.30 uur)
Entree € 3,-

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in