35
years
v2_
 

Mail Art

A small manifestation, also known as 'Evening about 3 Cassette Labels': Bloedvlag, Korm Plastics/Opus Dei Soc. and Midas Tapes; with performance-concerts by Odal, THU20 and Kapotte Muziek.

Mail Art

flyer

7
 
Feb 1987
 
20:30 to 22:55

V2 organiseert een cassette-label en groepenpresentatie; de nadruk zal liggen op kleine, niet-commerciële labels die min of meer zijn ontstaan uit de behoefte van het uitbrengen van eigen muziek.
Drie verschillende groepen zijn te zien en te horen, zij experimenteren vooral ook zelf met geluid en/of muziek. Daarnaast geven ze hun eigen muziek en die van geestverwanten uit op cassette.
Vaak nauw verwant aan deze- doorgaans als 'noise-industrieel' bestempelde- muziekstroming, is het maken van 'mail-art'. Oftewel; kunst per post. De middelen daarvoor zijn: copieermachines, stempels en de brievenbus.
Tijdens de verschillende performances zal mail-art een belangrijke rol spelen.

Er was een kleine tentoonstelling ingericht met uitgegeven werk en allerhande mail-art uitgaves in de vorm van tijdschriften, boekjes en kaarten. 

De drie uitgeverijen -Bloedvlag (nu Nihilistic Recordings), Korm Plastic/Opus Dei Soc. en Midas Tapes- hadden gezamelijk een speciaal voor die avond samengseteld boekje  waarin een tape-loopje zat voor eigen gebruik.
Ook hielden de deelnemers een actie door ter plekke een grote kaart te maken. Deze werd vervolgens in kleine kaartjes geknipt en uitgedeeld aan het publiek met de vraag het kaartje verder af te maken en terug te sturen.

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in