35
years
v2_
 

Room 4, Ode aan Dick Raaijmakers

Op deze bijzondere avond werd het voormalig NatLab (Eindhoven) weer tot leven gewekt met Dick Raaijmakers - een icoon op het vlak van elektronische muziek in Nederland - als stralend middelpunt.

10
 
Sep 2010
 
17:30 to 21:30
location: Auditorium NatLab, Strijp-S, Eindhoven

Ensemble 306 bracht met een speciaal concert een ode aan Dick Raaijmakers en bracht het voormalig NatLab weer tot bloei. 

Gilius van Bergeijk (1946), eerste student van Raaijmakers, gidste het publiek door de diverse historische ruimtes die voor deze gelegenheid waren opengesteld, en vergastte het op anekdotes uit de gloriejaren van toen.
Bijzondere gast Kees Tazelaar verzorgde de introductie van de werken Canons en Pianoforte van Raaijmakers. Tazelaar is een van de belangrijkste Nederlandse componisten op het gebied van de elektronische muziek en een groot kenner van het werk van Raaijmakers. Hij restaureerde onder andere het muzikale werk uit kamer 306 van het Natlab van Philips.
Daarnaast was er een  gastoptreden van Karlheinz Essl (1960). De Oostenrijker Essl is een vooraanstaand componist van hedendaagse elektronische muziek.

Naast de performances in het NatLab auditorium was het mogelijkom een kijkje nemen in de zalen die waren ingericht met boeken, cd’s en dvd’s rondom Room 306 en Dick Raaijmakers in het bijzonder.

Meer informatie op www.ensemble306.nl

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in