35
years
v2_
 

Online Link to Ars Electronica

The conference of Ars Electronica 1999 was streamed live to V2_, and through the V2_ website.

Online Link to Ars Electronica

Wiretap 5.08

9
 
Sep 1999
 
08:00 to 21:00

In september 1999 there was a temporary live connection from V2_ to the conference of Ars Electronica Festival in Linz (A). People at V2_ could ask questions live. The remote discussion was moderated by Patrice Riemens.

The Dutch text below gives more information and contains a short evaluation of the experiment.

 

Dutch text

In september 1999 is er in Rotterdam, tijdens het Ars Electronica Festival in Linz (A) een tijdelijke live-verbinding tot stand gebracht - met behulp van een netwerkverbinding met hoge bandbreedte - met het tweedaags symposium tijdens het Ars Electronica. Dit symposium had als thema 'Life Science'. De bezoekers in Rotterdam werden in de gelegenheid gesteld om het symposium direct te volgen, tevens bestond de mogelijkheid om vragen te stellen aan de sprekers. De moderator van de video conferencing en de publieksvragen vanuit V2 was Patrice Riemens. Het gehele symposium werd tegelijkertijd als streaming media* door gestuurd naar het internet waar het aangeboden werd aan het publiek via de V2_ website. Ondanks dat deze vorm van uitwisseling een aantal interessante aspecten met zich mee brengt, werd tijdens de evaluatie van het event duidelijk dat alle partners andere vormen / hogere mate van interactiviteit als noodzakelijke component naar het publiek willen zien. Het gedeelte van dit project wat navolging zal krijgen in 2000 is de ´streaming´ van video en geluid via het internet. Zo kunnen mensen thuis, op zelf gekozen momenten, een keuze maken om presentaties of lezingen te bekijken en deze tevens opslaan in hun persoonlijke archief.

Tijdens het Ars Electronica festival 1999 is er een serie workshops in Linz georganiseerd, waar een on-line samenwerking met kunstenaars uit Rotterdam tot stand werd gebracht.
Als afsluiting van de workshop serie is er een concert met VJ´s uitgevoerd waar verschillende DJ's en VJ's in Rotterdam en Linz live aan meewerkten, beeld en geluid uit Rotterdam en Linz werden in realtime gemixed en bewerkt. Video beelden, animaties, geluidsamples, audio opnamen van het publiek enz. werden heen en weer gezonden en naar keuze hergebruikt en tot nieuwe beeld en geluidscomposities verweven. Het on-line gedeelte was tevens via het internet via streaming media te zien en horen voor een groter publiek.

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in