35
years
v2_
 

REPLICA: een avond in de geest van Dick Raaijmakers

Als artist in residence maakt Paul Koek speciaal voor de Doelen een nieuw muziekstuk onder de naam REPLICA. Als basis ingrediënten dienen het werk INTONA van Dick Raaijmakers en DISISIT van Benjamin Verdonck.

REPLICA: een avond in de geest van Dick Raaijmakers

Paul Koek © Photo: Diana Kuester

26
 
Oct 2012
 
17:45 to 20:15
location: Willem Burger Hal, De Doelen, Rotterdam

Paul Koek laat zich inspireren door twee makers die hij bewondert: Benjamin Verdonck en Dick Raaijmakers. Met beiden heeft hij eerder samengewerkt en ook Verdonck en Raaijmakers kennen elkaar. Koek richt zich op INTONA, een muziektheatraal werk dat hij in 1991 met Dick Raaijmakers ontwikkelde en op DISISIT, Benjamin Verdoncks meest recente theatrale voorstelling. DISISIT en INTONA lijken in eerste instantie niets met elkaar van doen te hebben. Het zou krankzinnig zijn beide werken autonoom te tonen op deze Red Sofa-avond.

Als artist in residence maakt Paul Koek speciaal voor de Doelen iets nieuws met als basis ingrediënten van deze beide werken, onder de titel REPLICA. Elementen uit DISISIT en INTONA staan naast elkaar of reflecteren op elkaar, zodat dat er een volwaardig nieuw muziektheaterstuk ontstaat. 

In REPLICA zijn de spelers veroorzakers, geen karakters. Ze zijn dirigent en muzikant tegelijk in het bespelen van bestaande en opnieuw gecreëerde geluidsbronnen, zoals kleine nagebouwde sirenes van de Alkmaarse wetenschapper Naber uit 1870, replica's van de in 1919 vervaardigde ‘intonarumori’, verhalen over dieren, vermuzikaliseerde taal, microfoons onder de sloophamer.

Een nieuw werk dat speciaal wordt gemaakt op de Willem Burger Hal van de Doelen.

Om 19.45 vindt er een inleiding en interview plaats met Paul Koek, aanvang Replica: 20.30.

More information about this event…

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in