35
years
v2_
 

Simulated Wood

A concert by Simulated Wood.

Simulated Wood

event flyer

25
 
Jan 1985
 
21:00 to 22:55
location: V2, Aawal 2a, Den Bosch

This evening at V2 consisted of a three simultaneous solo-concerts by Simulated Woods (Horst Rickels, Joop van brakel, Rik van Iersel), followed by a multi-media project involving music, literature, visual arts and performance.

A live recording of this evening was released as Simultaan (V204).

 

--

The Simulated Woods gaat over het scheppen, over de ontwikkeling van het creatieve proces. We zoeken naar waarachtigheid, proberen wat verborgen is naar boven te halen. Vanuit die houding onderzoeken we verlangend de grenzen tussen beeldende kunst, theater en muziek. Bijvoorbeeld: als we op een schoolbord schrijven met contact-microfoons, ontstaat een zichtbare verbinding tussen het schrift en geluid.

Horst Rickels, artikel uit de Brabants Dagblad.

Op zoek naar wat ongehoord en ongezien is.

Multimedia optreden waarbij de deelnemers gezocht hebben naar een opheffing tussen componist, uitvoerend musicus en instrumentenmaker. 

Doordat wij ons bewegen tussen de objecten en instrumenten die we zelf hebben vervaardigd, ontstaat een performance, waarbinnen de objecten een beeldend karakter hebben. Zo komen we in een gebied waar de grenzen tussen de diverse kunsten niet scherp meer zijn te trekken, en ook een versmelting plaats heeft tussen pop en klassieke muziek.

artikel uit Brabants Dagblad, map 1985

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in