35
years
v2_
 

Videopresentatie II

With works by Diamanda Galas, William Burroughs, Mark Pauline (SRL) and Javier Cinca with video presentations by S.T.I from Spain.

Videopresentatie II

brochure detail

18
 
Sep 1987
 
18:30 to 21:55
location: Casino Filmhuis, Den Bosch

 

Programma

Vivenza & Neplaz, Ante Inferno, 10'40, 1986

Deze video-tape is in samenwerking met Neplaz gemaakt als 16 mm film. De basis voor deze video was de film Salo - 120 days in Sodom van de italiaan Pasalini en Metropolis van Fritz Lang. De video bevat hedendaags materiaal vermengd met authentieke historische opnames.

 

Diamanda Galas, The Litanies of Satan, 30'00, 1986

Deze oude teksten opgedragen aan satan staan garant voor een 'stemmuziek stuk' zoals alleen Diamanda Galas dat kan. Klassiek geschoold in haar stem produceerd ze klanken die het optimale uit de stembanden haalt. Deze video is produceerd in amerika door Target video's.

 

Franz John, Instant Copier, 2'00, 1986

Deze video kun je een studie in animatie video noemen. Het laat het copieren zien van een simpel vel papier dat uitvergroot en verkleint word. Steeds zijn er maar enkele beelden opgenomen van de copy. Voor deze twee minuten waren al snel enkele duizend copien nodig.

 

Survival Research Laboratories met Mark Pauline, Virtues of Negative Fascination

Deze recente video van SRL geeft een verslag van de laatsten experimenten van Mark Pauline. De opnames zijn uit 1985 en 1986 en geven enkele indrukken van het spectaculair werk van de werken van SRL. Mark Pauline werkt als kunstenaar met industriele onderdelen, trucks, bulldozers, vlammenwerpers, raketlanceerders etc. worden omgebouwd tot gewillige instrumenten in de handen van Mark Pauline. Hij laat de machines elkaar bestrijden en vernietigen en dat gaat met nogal veel sensationele ingrepen.

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in