35
years
v2_
 

VPRO Tegenlicht: De Rijdende Robots

Op 8 april wordt bij V2_, als onderdeel van de serie 'Tegenlicht Meetups Rotterdam' van VPRO Tegenlicht, de aflevering 'de Rijdende Robots' vertoond en besproken.

8
 
Apr 2019
 
18:30 to 22:30

[this event will be in Dutch]

De Rijdende Robots

Het duurt niet lang meer voor de zelfrijdende auto de weg opgaat. Maar die gaat niet rijden zonder een prijs en die prijs is data, heel veel data. Als we willen dat een zelfrijdende auto veilig kan navigeren in de stad dan moet die verbonden zijn met allerlei sensoren, gps-systemen en je personal devices. Hoe geven we deze technologie vorm gegeven de drastische privacy risico's? Willen we dit überhaupt? Naast structurele veranderingen komen er ook morele dilemma's om de hoek kijken: welke keuzes moet namelijk zo'n auto gaan maken bij crisissituaties? En wie is er verantwoordelijk wanneer er een ongeluk gebeurt? Welke ethiek programmeren we in voor zelfrijdende auto's? En hoe verandert deze technologie onze samenleving?

Gasten

Zowel VPRO Tegenlicht regisseur Geert Rozinga als de researcher Halil Ozpamuk zijn komende maandag aanwezig bij de Meet Up De Rijdende Robot in V2_

Overige mensen die we uitgenodigd hebben om iets te komen vertellen zijn Maria Verstappen van kunstenaarsduo Driessens&Verstappen en Samir Lahiri, o.a. een van de oprichters van Permanent Future Lab

Vanuit de gemeente Rotterdam zullen Elke van Waalwijk-Van Doorn en Irma Bergen Bravenboer er zijn.

Programma

18:30 uur: Deur open

19:00 uur: Aflevering kijken
19:45 uur: Pauze
20:00 uur: Meetup met gasten en publiek
21:30 uur: Borrel en netwerken

Moderatie is in handen van Michel van Dartel. Een gratis toegangsbewijs haal je hier.

Tegenlicht Meetups Rotterdam

De serie Tegenlicht Meetups Rotterdam n.a.v. de uitzendingen van VPRO Tegenlicht (iedere zondagavond om 21:05 op NPO2) worden in 2019 op drie plekken in de stad geprogrammeerd: in Bluecity, in WORM en in V2_unstable. Stedelijke coördinatie is in handen van netwerkbedrijf ConComCow, Connecting Communities in Coworking.

Tickets

Tickets zijn gratis en zijn hier te halen.

Evening of the Robot 1996

23 years ago V2_ organised an evening on robots. Interesting to note is the presentation by robot developer Red Whittaker about autonomous robots and self-driving cars. A short video (lo-res) is here: https://vimeo.com/44304296.

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in