35
years
v2_
 

Workshop Beta Textiles: stof en code

V2_ en Waag Society organiseren een workshop waarin experimenten met textiel, code en Open Source principes centraal staan. Een dag voor textielontwerpers, programmeurs en mode ontwerpers die samen na willen denken over nieuwe principes op het gebied van stofontwerpen.

Workshop Beta Textiles: stof en code

jacqui-1686 2011

29
 
Jun 2012
 
08:00 to 15:00
location: Waag Society, Nieuwmarkt 4, Amsterdam

Textiel bestaat niet alleen uit vezels, maar ook uit code. Er liggen patronen ten grondslag aan weefsels en breisels, die in veel gevallen door computergestuurde machines worden gemaakt. Deze patronen laten zich lezen als code die makkelijk te dupliceren is. Wat zou er gebeuren als deze code onder Open Source licenties beschikbaar wordt gemaakt? Is het een interessante gedachte om textiel te ontwikkelen waarvan de blauwdruk wordt vrijgegeven zodat iedereen het naar eigen inzicht kan veranderen?

De workshop


Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met stof én codes. We gebruiken textiel (Beta Textiles) dat ontwikkeld is door onderzoekers van het CRISP Smart Textiles consortium.  De deelnemers worden uitgedaagd om onder leiding van experts van dit consortium te werken aan improvisatie op de Beta Textiles en nieuwe stofontwerpen te ontwikkelen. Er is een aantal meter van de Beta Textiles beschikbaar om mee te experimenteren en vanzelfsprekend mag het gemaakte werk naderhand mee naar huis. Na de hands-on experimenten gaan we met elkaar in gesprek over de impact die deze nieuwe manier van werken op de industrie, de samenleving en jouw eigen werk kan hebben.

Kosten: 35 euro (exclusief lunch)

Waar

Waag Society, Nieuwmarkt 4, Amsterdam

Wanneer


Vrijdag 29 juni, 10.00 - 17.00

Registreer voor de workshop op de website van Waag Society.

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in