35
years
v2_
 

AICA-Oorkonde voor "Dick Raaijmakers: Monografie"

De door V2_ in 2007 uitgegeven monografie van Dick Raaijmakers is onderscheiden met de AICA-oorkonde. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse leden van de internationale vereniging van kunstcritici.

"NEDERLANDSE CRITICI KIEZEN DE BESTE PUBLICATIE"

De AICA-oorkonde wordt jaarlijks uitgereikt, beurtelings aan een instelling, een publicatie en een tentoonstelling die zich onderscheidt door uitzonderlijke kwaliteit. De AICA-oorkonde over de periode 2007-2009 is toegekend aan een publicatie: De monografie van Dick Raaijmakers door Arjen Mulder en Joke Brouwer.

De jury, bestaande uit Domeniek Ruyters, Kitty Zijlmans en Eric de Bruyn, nomineerde  deze publicatie met als oordeel: ‘Indrukwekkende monumentale monografie van de vermaarde Dick Raaijmakers, waarin het brede, veelomvattende oeuvre nauwgezet en inzichtelijk is geïnventariseerd in nauwe samenwerking met de kunstenaar.’ AICA-leden kozen met ruime meerderheid voor deze monografie. Men prees het boek als een volledige, fraaie en meeslepende monografie die de kunstenaar in al zijn facetten duidt, die een broodnodige bijdrage levert aan de herschrijving van de Nederlandse kunstgeschiedenis, en die een belangrijke inspiratiebron kan zijn voor jonge kunstenaars. 

De oorkonde zal op 19 maart uitgereikt worden aan de auteurs Arjen Mulder en Joke Brouwer in Scheltema in Leiden.

V2_ is zeer verheugd dat de inspanning van vier jaar onderzoek op deze manier beloond wordt door de Nederlandse kunstcirtici. Uit de oorkonde blijkt dat we in onze opzet zijn geslaagd om een publicatie af te leveren die diepgraved is en toch meeslepend. De aard van het werk en de unieke samenwerking met Dick Raaijmakers hebben daar zeker aan bijgedragen. We zijn er trots op dat we het vluchtige en veelzijdige karakter van de installaties, performances en muziektheater in een boekvorm hebben weten te vast te leggen. 

http://www.aicanederland.org

Bestel de monografie in de V2_online book store.

Portrait Dick Raaymakers

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in