35
years
v2_
 

Nalaten aan V2_

Houd jij ook zo van kunst en cultuur in Rotterdam? Misschien heb je er dan weleens over nagedacht hoe je dit met anderen kunt delen. Door een Rotterdamse culturele instelling op te nemen in je testament leven jouw idealen voort en blijft jouw liefde voor kunst, cultuur én de stad behouden.

Hierover praten is niet altijd vanzelfsprekend, maar het is wel belangrijk om je wensen op tijd vast te leggen. Daar kun je eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. En weet dat een laatste gift niet groot hoeft te zijn om een groot verschil te maken. Dit kan met 'Ik was hier'.

Jouw wensen zijn leidend

V2_ is één van de culturele instellingen die meedoen aan 'Ik was hier'. Wij gaan graag persoonlijk met je in gesprek om jouw wensen en voorkeuren te bespreken. Zo weet je zeker dat jouw nalatenschap in goede handen is en bovendien ten goede komt aan een onderwerp dat jou na aan het hart ligt.

Elke nalatenschap, groot of klein, is waardevol voor een culturele instelling. Met jouw bijdrage kunnen instellingen programma’s maken, jong talent ondersteunen of nieuwe initiatieven lanceren. En, er is meer mogelijk dan je misschien denkt.

Er zijn twee manieren om een culturele instelling op te nemen in je testament. Via een legaat of als erfgenaam.

Een legaat
Door een culturele instelling te benoemen als legetaris, kun je een geldbedrag of goederen nalaten. Denk hierbij aan een huis, een oldtimer of een waardevol schilderij. Je kunt natuurlijk ook aan kleinere zaken denken. Zo heb je misschien wel een bijzondere verzameling, een mooi sieraad of een antieke vaas. Het is verstandig om, wanneer je goederen wilt nalaten, dit in overleg met de betreffende instelling te doen.

Een culturele instelling als (mede)erfgenaam
Je kunt er ook voor kiezen om een culturele instelling als (mede)erfgenaam op te nemen in je testament. De instelling krijgt hiermee alleen, of samen met andere erfgenamen, het recht op (een gedeelte van) je nalatenschap. Een nalatenschap bestaat uit alle bezittingen maar ook alle schulden. Het is goed om te weten dat een culturele instelling geen risico wil lopen en een nalatenschap daarom ‘beneficiair’ zal aanvaarden. Dit betekent onder voorbehoud dat de bezittingen groter zijn dan de schulden.

Erfbelasting
Welke vorm je ook kiest, culturele instellingen met een ANBI-status zijn vrijgesteld van erfbelasting. Zo komt jouw nalatenschap geheel ten goede aan de instelling van jouw keuze.

Nalaten aan V2_
V2_ is een interdisciplinair centrum voor kunst en technologie van wereldfaam. Midden in het culturele hart van Rotterdam produceren en presenteren we kunst over technologische innovaties en hoe die de samenleving veranderen.

We ondersteunen kunstenaars in de verkenning van nieuwe technologie, ontwikkelen Nederlands talent in een internationale context, en publiceren over kunst, technologie en maatschappij. Al 40 jaar is V2_ hèt platform voor uitwisseling van ideeën tussen kunstenaars, wetenschappers en een zeer divers publiek.

V2_ is een ideale organisatie voor mensen die met hun nalatenschap nieuwe ideeën en ontwikkelingen mogelijk willen maken. We maken graag tijd voor gesprek over uw wensen en het spannende veld waarin V2_ opereert.

Neem hiervoor contact op met:

Michel van Dartel
michel@v2.nl
+31102067272

Hoe werkt 'nalaten'?: ikwashier010.nl/hoe-werkt-nalaten/

Meer informatie over 'Ik was hier': ikwashier010.nl

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in