35
years
v2_
 

40 years of V2_

A book celebrating 40 years of V2_.

Author: Arie Altena
Design
:
Joke Brouwer
Year:
2022
Type: Printed book, full color
Pages: 66
Language: Bilingual English / Dutch
Translation: Laura Martz

This bilingual (English/Dutch) publication contains an essay by Arie Altena reflecting on 40 years of V2_, as well as a choice of 12 iconic works that have been exhibited or performed at V2_ in the period 1981–2021.

Al veertig jaar lang staat in de activiteiten van V2_ de koppeling tussen kunst-technologie centraal, en wordt steeds opnieuw de vraag gesteld hoe technologie de kunst en de samenleving verandert. Dat was zo in de beginjaren, het geldt nog steeds. In die veertig jaar groeide V2_ uit van een kunstenaarsinitiatief in een kraakpand in Den Bosch tot een gerenommeerd 'Lab voor de instabiele media' in het centrum van Rotterdam. In 2000 liet het Boek voor de elektronische kunst aan de hand van de eerste (bijna) twintig jaar van V2_ zien hoe die 'elektronische kunst' uitgroeide tot een volwaardige kunstvorm. Tweeëntwintig jaar later roept dat vanzelf de vraag op waarin de hedendaagse praktijk van de kunst en technologie verschilt van die van de elektronische kunst van 2000 of 1990, en vooral hoe de praktijk zich verhoudt tot de samenleving en de kwesties die daar spelen? Vragen waarop geen antwoord te geven valt zonder te benoemen hoe de samenleving in veertig jaar grondig is veranderd door de ontwikkeling van technologie.

You can order the book for a small fee plus postage in our webshop.

Alternatively you can freely download a PDF-version with the English text, and/or a PDF-version with the Dutch text.

This publication is part of the V2_research into forty years of art and technology

With thanks to: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Gemeente Rotterdam, Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur.

Logo Stimuleringsfondslogo RotterdamNADD

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in