35
years
v2_
 
Dick Raaijmakers Monografie, speciale editie

Cover image from documentary by Jacqueline Oskamp.

Dick Raaijmakers Monografie, speciale editie

Monografie over het werk van de pionier van de Nederlandse elektronische kunst.

With essays by Elmer Schönberger, Frans Evers, Kees Tazelaar, Michael van Hoogenhuyze and Paul Slangen.

Dick Raaijmakers: kunstenaar en pionier

In een beperkte oplage van 250 exemplaren brengt V2_Publishing ook een speciale editie van de monografie uit. Deze unieke uitgave is genummerd en voorzien van een speciaal voor de monografie geschoten portret door Vincent Mentzel, gesigneerd door Dick Raaijmakers. De speciale editie is uitsluitend te verkrijgen bij V2_ en via deze website en zal niet in de winkel verschijnen.

Dick Raaijmakers (1930-2013) wordt alom erkend als één van de grondleggers van de Nederlandse elektronische muziek in de jaren vijftig en is als 'multimediakunstenaar' zijn tijd ver vooruit geweest. De werken en installaties, muziek en theater performances van Dick Raaijmakers zijn van een dusdanige originaliteit dat ze wereldwijd hun gelijke niet kennen. Zijn invloed op collega's uit zijn eigen generatie, maar vooral ook op jongere generaties kunstenaars is enorm te noemen.

In december 2007 verscheen een complete monografie over deze markante kunstenaar, die de breedte en diepte van zijn werk in beeld brengt. Dit boek geeft inzicht in de werkmethoden, denkwijze en motivatie van Raaijmakers en fungeert daarnaast als onmisbaar naslagwerk. Het overzicht wordt begeleid door een aantal essays van experts uit de muziek- en theaterwereld.  

Met V2_, Instituut  voor de instabiele media, heeft Dick Raaijmakers twee jaar lang zijn persoonlijke archieven doorgespit en ondersteboven gekeerd om van alle werken de eerste schetsen, de correspondentie, de uitgewerkte concepten en de vaak intense samenwerkingen en uitvoeringen in kaart te brengen. Hiermee wordt niet alleen het werk van Dick Raaijmakers inzichtelijk maar ook een belangrijk deel van de Nederlandse naoorlogse kunst.

De monografie van Dick Raaijmakers is een boek dat niet mag ontbreken in de collectie van iedere liefhebber van elektronische muziek, theater, kunst en performance.

 

"Door buiten de muzikale kaders te denken heeft Raaijmakers als geen ander muziek, theater en beeldende kunst weten te verenigen."  Reinbert de Leeuw


Dick Raaijmakers' monografie is mede mogelijk gemaakt door:

Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst;

Mondriaan Stichting;

Nederlands Fonds voor Podiumkunsten;

VSBfonds;

Société Gavigniès;

Prins Bernhard Cultuurfonds;

Gemeente Eindhoven;

Johan Wagenaar Stichting, Den Haag;

Stroom, Den Haag;

Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Document Actions
Document Actions
Personal tools
Log in